Courgettesoep met geitenkaas

4
(10) 5
  • 8 kleine courgettes
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 lookteentje
  • takje verse tijm
  • 3 theelepels gedroogde marjolein
  • 1 theelepel balsamico
  • zeezout en peper

Snijd de courgettes in schijfjes.
Breng water aan de kook in een stoompan en stoom daarin de courgettes, het geschilde lookteentje en het takje verse tijm, gedurende 5 minuten.
Controleer de garing van de courgettes met een vork.
Ze moeten nog wat veerkracht bieden en mogen niet doorgegaard zijn.
Doe de courgettes in een kom en mix.

Roer er de geitenkaas, balsamico en de marjolein onder.
Breng eventueel nog wat op smaak met zeezout en versgemalen peper en serveer warm, lauw of goed gekoeld.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.