Citroen-meringuetaart

6
45

Deze citroen-meringuetaart is een perfect huwelijk van zoet en fris, heerlijk als dessert op een zomerse dag.

Voor de bodem:

  • 125 g bloem
  • 75 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 80 g fijne suiker
  • 1 el melk
  • snuifje zout

Voor de vulling:

  • 130 g fijne suiker
  • sap en geraspte schil van 3 citroenen
  • 250 ml water
  • 3 eidooiers
  • 60 g boter
  • 50 g maïszetmeel

Voor de meringue:

Kneed voor de bodem de bloem, boter, suiker, melk en een snuifje zout tot een samenhangend deeg. Rol een bal van het deeg, wikkel in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit, op een met bloem bestrooide ondergrond, tot een lap van 3 mm dik. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met bakbonen. Zet 15 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en de bakvulling en zet nog eens 5 minuten in de oven.

Meng het maïszetmeel met de suiker, het citroensap en water in een steelpan. Verwarm en roer tot alle suiker gesmolten is. Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de saus begint de binden. Doe er de boter bij en laat al roerend smelten. Voeg de geraspte citroenschil en de eidooiers toe en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen.

Klop de eiwitten stijf en voeg in delen het poedersuiker toe. Verwarm de grill van de oven. Schep het citroenmengsel over de taartbodem en schep de meringue  er bovenop. Vorm met de achterkant van een lepel wat pieken.  Zet nog een paar minuten onder de grill tot de meringue goudbruin begint te kleuren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.