Cheeseburger met Brugge Oud

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 2 rode uien
  • handvol rucola
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 grote augurken
  • 500 g rundergehakt
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 4 plakjes Brugge oud
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 6  el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl cayennepeper
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Meng het gehakt met de bieslook en kruid met peper en zout. Rol 4 ballen en duw ze plat tot je 4 burgers krijgt. Leg ze even in de koelkast.

Snijd de rode uien in dunne ringen. Meng de witte wijnazijn en een snuf zout onder de uien en zet apart.
Bak het spek krokant in een droge koekepan. Maak een sausje van de ketchup met mayonaise en kruid met het cayennepeper.

Snijd de broodjes open  en grill ze met de snijkant even in een pan met olie. Vet de burgers in met olie en bak ze ongeveer 2 minuten langs elke kant. Leg er een plakje kaas op de hamburgers, giet 1 el water in de pan en plaats het deksel op de pan tot de kaas smelt.

Snijd de tomaat en augurken in plakjes.

Besmeer de onderste helft van de broodjes in met de saus. Leg er de rucola, een plakje tomaat, 2 plakjes augurk, de burgers, 2 plakjes spek en de ui op. Lepel er nog wat saus over en sluit de broodjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.