Start to cook

Caesarsalade

4
45

Caesarsalade is een befaamde Amerikaanse salade van onder andere kip, eieren en croutons. Met Belgische topproducten maak je van dit slaatje een lekker vullende lunch of avondmaal.

  • 1 teentje knoflook
  • 150 g kerstomaatjes
  • 4 slaharten (little gem)
  • 300 g kipfilet
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • peper & zout

Voor de dressing:

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 ansjovisreepjes

Maak de dressing:

Mix de knoflook met de mosterd, azijn, mayonaise, citroensap en ansjovis glad. Voeg 100 ml olijfolie toe en mix tot een dressing. Kruid met peper en zet koel.

 

Kook de eieren in 7 minuten bijna hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Mix 4 el olijfolie en de knoflook glad. Bestrijk het brood met de knoflookolie, houd de overige knoflookolie apart, en grill goudbruin.  Snijd in blokjes.

Leg de tomaten in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten onder de ovengrill.

Halveer de slaharten en bestrijk met de knoflookolie. Grill ze goudbruin in de grillpan. Bestrijk de kipfilet met de rest van de knoflookolie en kruid met peper en zout. Grill eveneens goudbruin en gaar  in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd in plakjes.

Verdeel het brood, de plakjes kip, de sla en de tomaatjes over 4 borden. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Rasp er de Parmezaanse kaas over en geef er de dressing bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.