Bulgaarse koude komkommersoep

4
30

Ben je een fan van koude soepen zoals gazpacho? Dan is deze Bulgaarse koude komkommersoep of tarator zeker iets voor jou!

  • 2 komkommers
  • 500 g yoghurt
  • 3 à 4 teentjes geraspte knoflook
  • 2 à 3 el gehakte walnoten (hou ook wat apart voor de afwerking)
  • 1 bosje dille (hou ook wat apart voor de afwerking)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • een scheutje citroensap

Snijd enkele schijfjes komkommer en hou deze apart voor de afwerking.

Rasp de rest van de komkommers (of snijd ze in heel kleine blokjes) en doe in een kom. Giet de yoghurt over de komkommer. Voeg de knoflook, gehakte walnoten en fijngehakte dille toe. Roer goed om en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een scheutje citroensap. Voeg indien nodig wat water toe om de soep minder dik te maken. 

Laat de soep afkoelen in de koelkast.

Giet de soep in kommetjes en werk af met enkele schijfjes komkommer, wat gehakte walnoten en enkele plukjes dille. Serveer (ijs)koud.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.