Brussels witlooftaartje

4
  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 flesje geuze
  • 1 gerookte kippenfilet
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout


voor het quichebeslag:

  • 1 ei
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 150 g Brusselse kaas
  • nootmuskaat
  • 1 koffielepel gehakte rozemarijn
  • peper en zout

Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.

Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij.

Mix de ingrediënten voor het beslag. Doe het witloof in de taartvormpjes en giet er het beslag over.

Bak de taartjes 20 minuten in een oven op 170°C. Serveer met een frisse salade. 
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.