Broodpudding op de wijze van moeke

Partner

Claudia Allemeersch

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

55

Ingrediënten

  • 300 g oud brood (droog)
  • 1/2 l melk
  • 200 g griessuiker
  • 2 dooiers
  • 1 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el gedroogde veenbessen (of rozijnen)
  • veenbessencompote
  • boter
  • bloem

Recept

Voeg de suiker toe aan de melk en breng aan de kook. Ontkorst het brood en giet het kokende mengsel over het brood.

Meng de room met de dooiers en giet ook dit mengsel over het brood. Breng alles in een melkpan en plaats op een zacht vuurtje. Laat verder opwarmen onder voortdurend roeren.

Voeg nu de vanillesuiker toe samen met de gedroogde veenbessen.

Beboter en bebloem een cakevorm en giet het deeg erin.  Plaats de cakevorm in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat gedurende 45 minuten bakken.

Laat afkoelen en ontvorm. Snijd in gelijke stukken en serveer met wat veenbessencompote.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.