Broodpudding op de wijze van moeke

Claudia Allemeersch
8
55
  • 300 g oud brood (droog)
  • 1/2 l melk
  • 200 g griessuiker
  • 2 dooiers
  • 1 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el gedroogde veenbessen (of rozijnen)
  • veenbessencompote
  • boter
  • bloem

Voeg de suiker toe aan de melk en breng aan de kook. Ontkorst het brood en giet het kokende mengsel over het brood.

Meng de room met de dooiers en giet ook dit mengsel over het brood. Breng alles in een melkpan en plaats op een zacht vuurtje. Laat verder opwarmen onder voortdurend roeren.

Voeg nu de vanillesuiker toe samen met de gedroogde veenbessen.

Beboter en bebloem een cakevorm en giet het deeg erin.  Plaats de cakevorm in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat gedurende 45 minuten bakken.

Laat afkoelen en ontvorm. Snijd in gelijke stukken en serveer met wat veenbessencompote.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.