Bereiding
Voorbereiding
Snijd de bovenzijde van de broodjes open en hol ze iets uit. Haal niet alle kruim weg.
Maak lange fijne slierten van de courgette met een spirelli of mandoline.
Meng de courgetteslierten met de dille en de olijfolie.
Maak het roerei
Klop de eieren met de room los in een diepe kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het venkelzaad in de olijfolie 1 minuut zodat het aroma vrijkomt.
Zet het vuur zachter. Schenk het eimengsel in de pan en laat het ei al roerende zachtjes tot ¾ stollen, zodat het smeuïg blijft. Het ei gaart bovendien nog even na van de warmte.
Maak de broodjes
Verdeel het roerei in de broodjes.
Leg de courgetteslierten in een roosje op het ei en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.