Bavarois met zoute karamel

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

40

Bavarois is een luchtige, mousse-achtige pudding die in 1001 verschillende smaken bestaat. Wij kozen voor deze heerlijke versie met speculaas en gezouten karamel. Jummie!

Ingrediënten

  • 200 g speculaaskoekjes + extra om af te werken
  • 200 g karamelsnoepjes
  • 100 ml room
  • 5 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 350 ml room
  • 75 g kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf kaneelpoeder
  • 50 g pure chocolade, gehakt
  • boter
  • zout

Recept

Voor de bodem

Mix de koekjes fijn. Smelt 75 g boter en schep onder de verkruimelde koekjes. Doe het mengsel in een springvorm van 24 cm diameter en druk goed aan.

Plaats 30 minuten in de koelkast.

Smelt de karamelsnoepjes met de room op een zacht vuur. Voeg een klontje boter en een snuf zout toe en roer goed door. Giet de karamel over de taartbodem en laat opnieuw opstijven in de koelkast.

Voor de bavarois

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

Verwarm de melk met de vanillesuiker en het kaneelpoeder. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de kristalsuiker schuimig. Giet er een beetje warme melk bij en klop los.

Giet dit mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend indikken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder het mengsel. Laat afkoelen.

Klop de room lobbig en spatel onder het afgekoelde mengsel. Giet over de karamellaag en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

Haal de bavarois uit de springvorm en werk af met extra verkruimelde speculaaskoekjes en chocolade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.