Appeltaartje met vanille-ijs

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Appeltaart is altijd lekker... Kan het nog lekkerder? Natuurlijk! Met een bolletje ambachtelijk hoeve-ijs erbij serveer je een portie pure verwennerij. Zin gekregen in ijs recht van bij de boer, maar geen idee waar naartoe? We verzamelden alle adresjes in Vlaanderen.

Ingrediënten

  • 3 appels (vb. Jonagold)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 25 g zachte boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 4 bollen vanilleroomijs

Recept

Snijd vier cirkels uit het bladerdeeg met behulp van een soepkommetje.
Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de cirkels erop.
Doorprik de bodems met een vork.
Meng de boter met de helft van de suiker en een snuifje kaneel.
Besmeer de cirkels met de bereide boter.
Zet ze in de koelkast.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne schijfjes.
Leg de appelschijfjes in een waaiertje op het deeg.
Bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneel.
Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Schik de appeltaartjes op borden.
Serveer ze met een bolletje ijs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.