Mini-appeltaartjes met vanille-ijs
Klassieke appeltaart, maar dan in mini-versie. Deze taartjes combineren krokant bladerdeeg met gekaramelliseerde appels, een vleugje kaneel én tijm voor extra pit. Serveer ze lauw of koud met een bolletje vanille-ijs en je hebt een dessert waar iedereen voor smelt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Eventueel met behulp van een mandoline.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de suiker, kaneel en tijm toe. Roer tot de suiker opgelost is en laat licht afkoelen.
Wentel de appelschijfjes door het botermengsel met kruiden en verdeel ze over ovenbestendige kommetjes of muffinvormen. Zet 10 minuten in de oven.
Steek rondjes uit het bladerdeeg met een uitsteekvorm of glas, ongeveer even groot als de kommetjes. Leg het deeg bovenop de appels en snijd een klein sneetje in het midden. Bak nog 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.
Laat kort afkoelen en keer de taartjes voorzichtig om op een bord. Serveer met een bolletje vanille-ijs en eventueel karamelsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.