Aardbeien-frambozenconfituur

Ontbijt
Type
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 5

Ook verzot op confituur op je boterham? Met dit recept maak je jouw volgende pot aardbei-frambozenconfituur helemaal zelf.

Ingrediënten

Nodig voor 5 potjes:

Recept

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken in een kookpot.

Voeg de frambozen toe.

Breng de vruchten aan de kook en roer regelmatig om. Hou het deksel op de pot. 

Na enkele minuten koken zijn de vruchten kapot.

Voeg 700 g minuutsuiker toe en roer voortdurend. Zet vuur beetje lager om opspatten en opkomend schuim te voorkomen.

Na 4 minuten doorkoken check je met garde of de confituur klaar is door te zien of het sap aan de garde blijft kleven.

Draai het vuur uit. Schep de bovenste schuimlaag van de confituur af en giet onmiddellijk in propere potjes.

Draai het deksel op de potjes en keer onmiddellijk om. Laat omgekeerd afkoelen.

Tip: hou je meer van gladde confituur, dan kan je het gekookte fruit eerst even mixen voor je de suiker toevoegt. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.