
Aardappelwedges met plattekaasdip
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- een scheutje olijfolie
- paprikapoeder
- 200 g plattekaas
- 2 teentjes knoflook, geperst
- zeste van 1 limoen
- een handvol gehakte bieslook
- peper en zout
Recept
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schrob de aardappelen schoon met water (dan hoef je ze niet te schillen) en snijd ze in partjes. Leg ze verspreid op een ruime bakplaat. Verdeel een scheutje olie over de aardappelen, bestuif met paprikapoeder en schep alles goed door elkaar. Bak de aardappelpartjes 40 minuten in de oven (of tot ze goudbruin en gaar zijn).
Meng voor de dip alle ingrediënten goed door elkaar.
Strooi wat zout over de frietjes en serveer met de frisse plattekaasdip.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.