Gegrilde aardappelen met green goddess dressing

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Gegrilde aardappelen zijn altijd top maar de green goddess dressing, gemaakt met verse kruiden en zure room, tilt dit bijgerecht naar een hoger niveau.  

Ingrediënten

  • 800 g krieltjes
  • olijfolie
  • Peper
  • zout

Voor de green goddess dressing

  • 4 el mayonaise
  • 4 el zure room
  • 10 g bieslook
  • 10 g platte peterselie
  • 10 g dragonblaadjes
  • 10 g dille + extra
  • 10 g basilicum + extra
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • scheutje water

Recept

Maak de aardappelen

Maak de aardappelen schoon, schillen hoeft niet.

Kook de aardappeltjes beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd in de helft.

Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Besprenkel de aardappeltjes met olijfolie en grill ze in de pan langs beide kanten. Kruid met peper en zout.

Maak de green goddes dressing

Mix de mayonaise, zure room, bieslook, peterselie, dragonblaadjes, dille, basilicum en knoflook met een staafmixer tot een mooie, gladde groene saus.

Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Indien niet lopend genoeg, kan je er een klein scheutje water aan toevoegen.

Afwerking

Serveer de gegrilde aardappeltjes met de green goddess dressing. Werk af met enkele plukjes kruiden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.