Nieuw van bij ons

Gegrilde aardappelen met green goddess dressing
Gegrilde aardappelen zijn altijd top maar de green goddess dressing, gemaakt met verse kruiden en zure room, tilt dit bijgerecht naar een hoger niveau.
Ingrediënten
- 800 g krieltjes
- olijfolie
- Peper
- zout
Voor de green goddess dressing
- 4 el mayonaise
- 4 el zure room
- 10 g bieslook
- 10 g platte peterselie
- 10 g dragonblaadjes
- 10 g dille + extra
- 10 g basilicum + extra
- 1 teen knoflook
- sap van 1 citroen
- scheutje water
Recept
Maak de aardappelen
Maak de aardappelen schoon, schillen hoeft niet.
Kook de aardappeltjes beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd in de helft.
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Besprenkel de aardappeltjes met olijfolie en grill ze in de pan langs beide kanten. Kruid met peper en zout.
Maak de green goddes dressing
Mix de mayonaise, zure room, bieslook, peterselie, dragonblaadjes, dille, basilicum en knoflook met een staafmixer tot een mooie, gladde groene saus.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Indien niet lopend genoeg, kan je er een klein scheutje water aan toevoegen.
Afwerking
Serveer de gegrilde aardappeltjes met de green goddess dressing. Werk af met enkele plukjes kruiden.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.