Aardappelsalade met vijgen, noten, Berloumi en balsamicodressing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Voor de aardappelsalade:

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 6 vijgen
  • 400 g gewassen spinazie
  • 100 g veldsla
  • 120 g Berloumi
  • klontje boter
  • een handje pistachenoten
  • een handje walnoten
  • een scheutje olijfolie

Voor de balsamico dressing:

  • 4 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • peper en zout

Recept

Voor de aardappelsalade:

Neem de aardappelen, was en schrob ze grondig, snijd ze in vieren en kook ze gaar in licht gezouten water.

Neem een pan en verhit wat olijfolie. Bak hierin de aardappelen tot wanneer ze een krokant korstje hebben.

Haal de aardappelen uit de pan, voeg opnieuw olijfolie toe, snijd de Berloumi in plakjes en grill aan iedere kant tot wanneer ze een goudbruin korstje krijgen.

Verhit opnieuw een pan en rooster de walnoten en pistachenoten een paar minuten. Snijd de vijgen in 6 en verwijder het steeltje.

Was de sla en de spinazie en verdeel over het bord.

Dresseer met de vijgen, aardappelen en geroosterde noten.

Voor de balsamicodressing:

Meng de honing met de balsamicoazijn, honing en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en werk hiermee de salade af.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.