Aardappelen met ribbetjes en honing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Ingrediënten

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 4 ribbetjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 el sojasaus
  • 5 el sjalotjes in vier gesneden
  • 4 el honing
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Dit gerecht kan perfect koud gegeten worden.

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de ribbetjes in een ovenschotel. 

Vermeng de sojasaus met 2 eetlepels honing, eventueel met wat water of olijfolie. Overgiet de ribbetjes met dit mengsel en zet 30 min. in de oven. 

Snijd de aardappelen in grote stukken. Vermeng de aardappelstukken en uienringen met de rest van de honing en voeg ze bij de ribbetjes.

Plaats nog ongeveer een uur in de oven, tot de ribbetjes gaar zijn. Strijk de ribbetjes elk kwartier in met het ovenvocht en roer de aardappelen geregeld los. 

Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.