Aardappelen met ribbetjes en honing

4
90
  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 4 ribbetjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 el sojasaus
  • 5 el sjalotjes in vier gesneden
  • 4 el honing
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
Dit gerecht kan perfect koud gegeten worden.

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de ribbetjes in een ovenschotel. Vermeng de sojasaus met 2 eetlepels honing, eventueel met wat water of
olijfolie. Overgiet de ribbetjes met dit mengsel en zet 30 min. in de oven. 

Snijd de aardappelen in grote stukken. Vermeng de aardappelstukken en uienringen met de rest van de honing en voeg ze bij de ribbetjes.

Plaats nog ongeveer een uur in de oven, tot de ribbetjes gaar zijn. Strijk de ribbetjes elk kwartier in met het ovenvocht en roer de aardappelen geregeld los. Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.