Start to cook

Aardappel- en groentepapillot

4
35

Niets zo heerlijk als de geur die uit de papillot ontsnapt als je hem uit de oven haalt. Met dit recept maak je een zomerse papillot met aardappel en groenten.

  • 25 krielaardappelen
  • 2 rode uien
  • 250 g kerstomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 50 g peterselie
  • peper en zout
     

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de ongeschilde krieltjes en snijd doormidden.

Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes van 1 cm.

Snijd de kerstomaten in de helft.

Pers de look en snijd de ui in halve ringen.

Doe de aardappelen met de paprika, courgette en kerstomaten in een kom.

Voeg de look en de ui toe en meng goed. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Verdeel het aardappel-groentemengsel over 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Leg er een laurierblad bovenop.

Besprenkel het mengsel met wat olijfolie en witte wijn en strooi hier wat peterselie over.

Vouw het bakpapier toe zodat de ingrediënten helemaal afgesloten worden, tot een papillot. Bak de papillotten 25 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.