Aardappel- en chorizosoep

Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Ingrediënten

  • 300 g bloemige aardappelen
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml tomatenpassata
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • een handjevol peterselie
  • peper en zout

Recept

Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bonen in drie en de paprika in kleine stukjes. 

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de fijngehakte ui, geplette knoflook en chorizo toe. Bak tot er olijfolie uit de chorizo begint te komen. 

Voeg de bonen, de paprika, de tomatenpassata en de groentebouillon toe.

Dek af en breng aan de kook, laat 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout. 

Serveer in diepe kommen met een beetje fijngehakte peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.