Aardappel- en chorizosoep

4
(30) 20
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml tomatenpassata
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • een handjevol peterselie
  • peper en zout

Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bonen in drie en de paprika in kleine stukjes. 

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de fijngehakte ui, geplette knoflook en chorizo toe. Bak tot er olijfolie uit de chorizo begint te komen. Voeg de bonen, de paprika, de tomatenpassata en de groentebouillon toe.

Dek af en breng aan de kook, laat 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Kruid met peper en zout. Serveer in diepe kommen met een beetje fijngehakte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.