Aardappel- banaanbrochette met kip in pindasaus

4
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 pepertje
  • 2 bananen
  • 1 blik moambesaus
  • 1dl arachideolie
  • 50 g gezouten nootjes
  • Peper en zout

Extra benodigdheden

  • brochettestokjes

Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Snij de sjalot en het pepertje fijn. Verhit de olie in een pan. Bak de kip. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalot, het pepertje en de tomaten toe. Voeg vervolgens de moambesaus toe en leng aan met water. Laat alles een uurtje sudderen.

Schrob de aardappelen schoon en kook al dente in gezouten water. Pel de aardappelen en verdeel ze in 2. Prik afwisselend een stuk aardappel met een stuk banaan op de brochettestokjes. Bak de brochettes in boter en kruid licht met peper en zout. Controleer de kruiding van de stoofpot.

Serveer in diepe borden en werk af met de brochettes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.