Aardappel- banaanbrochette met kip in pindasaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Het klinkt misschien wat raar om pindasaus te gebruiken in een hoofdgerecht maar in internationale (en vooral Oosterse) keukens is het een echte smaakmaker. Geef het dus zeker een kans en probeer dit gerecht eens uit. 

Ingrediënten

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 pepertje
  • 2 bananen
  • 1 blik moambesaus
  • 1dl arachideolie
  • 50 g gezouten nootjes
  • Peper en zout

Extra benodigdheden

  • brochettestokjes

Recept

Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Snij de sjalot en het pepertje fijn.

Verhit de olie in een pan. Bak de kip. Kruid met peper en zout. 

Voeg de sjalot, het pepertje en de tomaten toe. Voeg vervolgens de moambesaus toe en leng aan met water. Laat alles een uurtje sudderen.

Schrob de aardappelen schoon en kook al dente in gezouten water. Pel de aardappelen en verdeel ze in 2.

Prik afwisselend een stuk aardappel met een stuk banaan op de brochettestokjes. Bak de brochettes in boter en kruid licht met peper en zout. Controleer de kruiding van de stoofpot.

Serveer in diepe borden en werk af met de brochettes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.