Hoe vlees bewaren?

Hoe vlees bewaren?

Vlees is een gevoelig product. Als je het op de verkeerde manier bewaart, kan het snel zijn smaak en sappigheid verliezen. Met de volgende tips blijft jouw stukje vlees langer vers.

Waarop kan ik letten als ik vlees aankoop?

  • Let bij voorverpakt vlees goed op de houdbaarheidsdatum. De 'TGT' of 'te gebruiken tot'-datum mag je absoluut niet overschrijden.
  • Koop gekoelde producten zoals vlees, vis en zuivel pas op het einde van je winkelbezoek. Zodra ze in je kar liggen, stopt het koelproces. Haal ze daarom pas laatst uit de rekken.
  • Gebruik een koeltas of -box om de producten naar huis te brengen. Zeker op warmere dagen.
  • Berg je boodschappen thuis meteen op. Begin met de diepvriesproducten, daarna de verse gekoelde zaken die in de koelkast moeten.

Hoe bewaar ik vlees in de koelkast?

  • Vlees bewaart het best als je koelkast op 4 °C staat. Het schap onderaan de koelkast, boven de groentelades, is het meest fris. Leg daar je vlees(waren). Plaats nooit rauwe producten boven bereide producten.
  • Hoe lang kan je vlees bewaren in koelkast? Doorgaans kan je vlees 2 dagen in de koelkast houden, al laat je gehakt en samengestelde producten zoals blinde vinken liefst maar 1 dagje liggen. Krijg je het vlees niet op tijd op? Maak het klaar. In de gebakken of gebraden vorm blijft het 3 tot 4 dagen goed.
  • Als je daar een toestelletje voor hebt, kan je vlees dat je niet meteen gaat opeten vacuüm verpakken in kleine porties. Leg het meteen na de aankoop in de koelkast of diepvries.
     

Tip

Lees ook wat je best doet als je vlees wil invriezen of ontdooien. Of ontdek in onze bereidingstips hoe je je stukje vlees nóg lekkerder klaarmaakt.