Een gemengde salade met sla, kersen, bramen en gekookte kipfilet gedresseerd op een lichtblauw bord. De dressing is er naast gezet in een keramieke potje met houten lepeltje in, de dressing bestaat uit sjalot, rode wijazijn, olijfolie en peper en zout.

Makkelijke gerechten met kip die in 30 minuten klaar zijn

Of je nu kookt voor een grote groep of voor jezelf, of je nu zin hebt in slow food of snelle gerechten: met kip van bij ons zit je altijd goed. We verzamelden hier makkelijke recepten met kip voor wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. We deden de test: deze gerechten maak je klaar binnen het half uur!

Snel genieten met deze makkelijke recepten met kip

Ben je op zoek naar eenvoudige gerechten met kip die ook nog eens snel op tafel staan? Dan zijn de (grill)pan, wok, oven en onze recepten jouw bondgenoten in de keuken. Moet het nog sneller? Probeer dan zeker een van onze salades.   

Kipfilet met bloemkoolrijst en groenten

Salades met kip: gemakkelijker kan het niet

Salades zijn ideaal voor een drukke weekavond. Je kan ze snel bereiden en voldoende variëren met ingrediënten. Wedden dat onze salades met kip op je favorietenlijstje met ‘makkelijke kiprecepten’ komen te staan?

Een snel recept met kip in de oven? Hebben we!

Bij ovengerechten heb je iets meer geduld nodig, maar vaak doet de oven het meeste werk. Tip: kook samen met je partner of laat je helpen door je kinderen. Een goede voorbereiding en teamwerk zijn goud waard als je snel eten op tafel wil zetten. Reken voor onze enchiladas met kip op een goed half uurtje. Ontdek in onderstaande video hoe je ze maakt. Tip: serveer er een frisse salade bij.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna alle ingrediënten vind je in de winkel even lekkere bioversies. Koop jij graag je kip (of andere ingrediënten) rechtstreeks bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten in Vlaanderen.

Ken jij nog snelle gerechten met kip?

Laat het ons weten en deel je gerecht met een leuke foto of video op Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Ging je aan de slag met een van onze simpele gerechten met kip? Ook dat horen we graag!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons ook op Pinterest en YouTube.