Slawraps met kippengehakt

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 15

Zin in een licht gerecht dat in 1-2-3 klaar is? Maak een heerlijke vulling van kippengehakt en verse groenten en stop het in een wrap van sla. Lekker en gezond!

Ingrediënten

  • 1 ijsbergsla
  • 400 g kippengehakt
  • 1 el kippenkruiden
  • 120 g kerstomaatjes, klein gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte munt
  • handvol basilicumblaadjes

Voor de dressing:

  • 100 ml volle yoghurt
  • 50 ml zure room
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl currypoeder
  • ½ tl honing
  • peper en zout

Recept

Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Kruid met de kippenkruiden en roer er de munt en bieslook onder.

Trek de bladeren van de ijsbergsla voorzichtig los. Spoel onder koud water en dep droog.

Maak een dressing met de yoghurt, zure room, mayonaise, currypoeder en honing. Kruid met peper en zout.

Vul elk blad sla met gehakt. Verdeel er het basilicum, komkommerblokjes, kerstomaten en sjalot over. Kruid lichtjes met peper en zout. Druppel er de dressing over en rol op. 

Geef er de resterende dressing bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.