Streekproductenmarkt
Event

Streekproductenmarkt strijkt opnieuw neer in Oostende

Kaas, gebak en zoveel meer. Ontdek en proef Vlaamse streekproducten op de gezellige pop-upmarkt in Oostende.

Lees meer
Slateler Mathias in zijn serre
Duurzaamheid

Mathias kiest voor duurzame slateelt: “De enige logische keuze”

In de serres van Delova in Pittem groeien verschillende soorten sla op water. “De keuze voor hydroteelt is denk ik...

Lees meer
Lodewijk Waes
Verhaal

Van Spaanse droom tot Vlaamse wijn: 20 jaar Wijndomein Waes

Wijndomein Waes maakt bekroonde wijn van eigen bodem. Wijnbouwer Lodewijk deelt zijn verhaal.

Lees meer
soorten tomaten
Productinformatie

Welke soorten tomaten zijn er en wat kun je ermee maken?

We belichten hier de variëteiten die je het vaakst in het winkelpunt ziet liggen.

Lees meer
wijngaard druiven plukken
Productinformatie

Welke soorten wijnbouw bestaan er?

Verdiep je in de moderne wijnbouw en de verschillen qua filosofie en productiemethode.

Lees meer
BELBUL-vullen van flessen
Productinformatie

BelBul: het kwaliteitslabel voor mousserende wijnen van bij ons

Met BelBul krijgt lokaal geproduceerde mousserende wijn een officieel kwaliteitslabel én een generieke naam. 

Lees meer
Deze fricassee straalt een en al lente uit! Hij is klaargemaakt met jonge worteltjes, erwtjes en aspergepunten. Er ligt gouden bestek langs en een portie gekookte aardappelen.
Kooktips

Groene asperges bereiden op 5 manieren

Moet je groene asperges schillen? En hoe maak je ze best klaar? Vind hier tips en recepten.

Lees meer
De frisgroene soep is opgediend in een wit soepbord met middenin een gepocheerd ei en een stukje sprot. De grote soepketel staat ook nog een stukje in beeld.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: waterkerssoep met gerookte sprot

Laat je verrassen door de verhalen achter waterkers en gerookte sprot, 2 toppers die een plek op je menu verdienen.

Lees meer
Slateler Bert met multicolorsla
Verhaal

Op bezoek bij slateler Bert: “Ik doe m’n stiel met hart en ziel”

In het West-Vlaamse Ardooie runnen Bert en Evelien een indrukwekkend tuinbouwbedrijf.

Lees meer
Een krokante tortilla ligt in een bordje klaar om aan te vallen. Hij is gevuld met een omelet, passendale kaas, gandaham en lente-ui. De tweede quesadilla ligt nog in de pan en staat ook op de tafel.
Kooktips

Zo veelzijdig is kropsla: recepten voor koude én warme gerechten

Wat kun je doen met kropsla? Veel meer dan je denkt! Doe hier inspiratie op.

Lees meer
Op tafel staat een ronde houten snijplank met hierop een wit potje gevuld met onze pikante dip van yoghurt en witte bonen. Je kan de yoghurtdip gebruiken met stukjes snackkomkommer, brood en radijsjes in ons geval. Rond de plank staan enkele glazen witte wijn en helderblauwe broodbordjes.
Productinformatie

Proost op de lente met wijnen van bij ons

Onze wijnexpert tipt welke lokaal geproduceerde wijnen heerlijk smaken bij lentegerechten.

Lees meer
Er liggen twee broodjes op een licht blauwgrijs bordje. De broodjes zijn belegd met breydelspek, koolsla van rode kool en spitskool, een sneetje kaas en homemade saus.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: ons broodje Breydelspek ontleed

Ontdek het verhaal achter Breydelspek, Gentse mosterd en Postelse abdijkaas en proef de traditie in ons heerlijk broodje met koolsla. 

Lees meer
Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer