Gebakken wijting ligt bovenop het witloof en spinazie te blinken. Een heerlijk stukje vis waar je onmiddelijk aan wil beginnen. De mosterdsaus is geserveerd in een sauspotje apart.
Duurzaamheid

Hoe herken je duurzaam gevangen vis? Doe de check

Wil je duurzaam gevangen vis kopen, maar weet je niet waarop je kunt letten?

Lees meer
Bio is...
Productinformatie

Bioweek: ontdek waarom bio zo bijzonder is

De Bioweek is terug! Lees hier waarom kiezen voor bio een goed idee is.

Lees meer
Vrouw die zwanger is
Voedingsinformatie

Vis tijdens de zwangerschap? Het kan én is van belang

Het eten van vis tijdens de zwangerschap levert tal van voordelen op voor moeder en kind.

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Rode wijn
Productinformatie

Belgische rode wijn: behalve een ambacht ook een kunst

Hoe wordt rode wijn in België gemaakt? Welke druiven gebruikt men? Lees er hier alles over.

Lees meer
Mérula - wijnbouwer Marino Moenaert
Verhaal

Hoe Mérula wijnbouw in de Brugse regio terug op de kaart zette

Kom meer te weten over de productie van Mérula-wijnen en het verhaal achter het wijndomein.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Rode wijn
Productinformatie

Waar kun je Belgische wijnen kopen?

Waar kun je terecht als je een fles Belgische wijn wil kopen? Wij helpen je op weg.

Lees meer
Wijn proeven
Productinformatie

Wat is de beste Belgische wijn?

Over smaak valt niet te twisten. Bestaan er toch objectieve criteria om een wijn aan te bevelen?

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Pladijs met puree en tomaten
Kooktips

3 redenen om vaker vis op de graat te bakken

Vis op de graat bakken biedt alleen maar voordelen. Wij leggen uit waarom en delen onze beste recepten.

Lees meer
Wijndomein Kluisberg wijngaard
Verhaal

“Je proeft passie in onze Belgische wijnen”

In het Vlaamse Hageland vind je Domein Kluisberg. Lees hier hun verhaal en maak kennis met wijnbouwer Jos.

Lees meer
Wijngaard in Belgie
Productinformatie

Een wijngaard achter elke hoek

Van de grote wijnlanden kennen velen onder ons de bekendste wijnregio’s. Maar hoe zit het met België?

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer