De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Jeroen Pompoen - Jeroen en Ilse
Verhaal

Voor pompoenen, groot en klein, moet je bij Jeroen Pompoen zijn

Jeroen en Ilse runnen samen tuinbouwbedrijf Jeroen Pompoen. Duik mee in hun verhaal.

Lees meer
Royal Belgian Caviar - Cedric
Productinformatie

5 weetjes over Belgische kaviaar

Wist je dat ons land een belangrijke producent is van kaviaar? Chefs en foodies in binnen- en buiteland zijn er...

Lees meer
Schorseneren met kruidenpuree en omegabaars
Productinformatie

Alles wat je moet weten over de Omegabaars

Smaakvol en van bij ons: met de Omegabaars sla je een fijn stukje vis aan de haak.

Lees meer
Kippensoep met peterseliepesto
Productinformatie

6 veelgestelde vragen over peulvruchten

Wat zijn peulvruchten? Welke soorten bestaan er allemaal? En hoe kan je peulvruchten klaarmaken?

Lees meer
Vissersboot Avanti Z26
Duurzaamheid

Nieuwe en duurzamere boten voor onze Belgische vissers

Er beweegt wat in onze visserijsector. Afgelopen zaterdag werd de Z26 Avanti ingewijd. Het is een van de nieuwe vaartuigen...

Lees meer
Vissersboot met boomkor
Duurzaamheid

Belgische visserij op koers naar duurzaamheid

Een sector die al sinds ettelijke jaren grote inspanningen levert op vlak van duurzaamheid is onze Belgische visserijsector.

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Champignons bewaren, hoe doe je dat?

Hoe bewaar je champignons zodat ze lang vers blijven? Ontdek het in onze tips.

Lees meer
Spinazie en vis
Productinformatie

Sterke weetjes over spinazie

Mag je spinazie opnieuw opwarmen? En is de combinatie van vis en spinazie wel gezond? 

Lees meer
Oesterkweek in Oostende
Productinformatie

Het verhaal achter aquacultuur in België

Aquacultuur is wereldwijd aan een opmars bezig. Ook bij ons groeit de interesse. Duik mee in de wereld van aquacultuur.

Lees meer
Vissers op zee
Duurzaamheid

Hoe onze vissers plasticvervuiling in zee tegengaan

Er wordt heel wat actie ondernomen om de vervuiling van onze zeeën tegen te gaan. 

Lees meer
Zeetong à la meunière
Productinformatie

Zeetong: het traject van vangst tot veiling

Hoe en waar wordt zeetong gevangen? Welke weg legt zeetong af van vangst tot veiling? Lees er hier alles over.

Lees meer
Visser op zee
Duurzaamheid

Wat zijn visquota en hoe is het gesteld met onze visbestanden?

Wat zijn visquota? Hoe is het gesteld met de visbestanden in de Noordzee? Lees er hier alles over.

Lees meer
Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas
Productinformatie

Aubergine bewaren, hoe doe je dat?

Ontdek hier hoe je aubergines het best bewaart en hoe je deze groente kan invriezen.

Lees meer