Broodpudding: geef oud brood een tweede leven

Broodpudding: geef oud brood een tweede leven

Kieper jij op het einde van de week je restjes brood in de vuilbak? Stop! Je kan er namelijk heerlijke broodpudding mee maken. Ideaal als snel ontbijt of tussendoortje.  

Hoe broodpudding maken

We beginnen met de basis. Hoe moet je broodpudding maken? 

Welk brood kan je gebruiken voor broodpudding?

Wit brood geeft het beste resultaat, maar eigenlijk kan je elk soort brood gebruiken. Zwier dus gerust je bruin brood, sandwiches, croissants en stokbroden in je broodpudding. Let wel: het moet oud brood zijn, dat zal het best het eiermengsel absorberen. Verkies je een krokantere, drogere broodpudding? Ga dan voor een lage ovenschotel. Houd je net van die romige structuur, gebruik dan een diepe schaal. 

Zoveel meer dan broodpudding met appel

Broodpudding met appel en rozijnen is een klassieker, maar je kan tal van andere soorten broodpudding maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van broodpudding met chocolade, peperkoek, gekonfijt fruit, kaneel, zeste van een appelsien, gedroogde abrikozen, dadels… alles kan je in een bodding deluxe verwerken. Ga voor een volwassen versie en voeg een scheutje rum, cognac of koffie toe aan je eiermengsel. 

Hartige broodpudding, is dat lekker?

Ja! In een hartige broodpudding kan je bijvoorbeeld perfect een restje kaas en ham verwerken. Ook lekker: voeg een restje gestoofde prei, gekookte broccoli of spinazie toe aan je broodpudding. Kruid bij met wat peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat cayennepeper. Een slaatje erbij, en je hebt een lekker lunchgerecht.  

Heb jij één van onze tips geprobeerd? Of heb je zelf nog een tip om broodpudding te maken? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.