Miss België-voorzitster Darline Devos: “Ik ga altijd naar de biowinkel”

Darline Devos, bekend als de drijvende kracht achter de verkiezingen van Belgiës mooiste, heeft het druk. De voorbereidingen voor de verkiezingsshow zijn in volle gang. Binnen een dikke maand wordt er een nieuwe Miss België verkozen.

Ondanks de drukte neemt eten een belangrijke plaats in in het leven van Darline Devos. Ze heeft bovendien een belangrijk voedingsadvies in petto voor de kandidaat missen.

Darline, lopen de voorbereidingen vlot?

Heel vlot, maar er is veel werk. We zijn net terug van een reis met de kandidaat-missen, de fotoshoots zitten erop en de meisjes zijn nu de choreografieën voor de show aan het leren. Angeline (Flor Pua, de huidige Miss België, n.v.d.r) zit momenteel in China voor de voorbereidingen van Miss World. Ikzelf ga er ook heen en daarna gaan we rechtstreeks naar Thailand voor de verkiezingen van Miss Universe.  

Met zo’n drukke levensstijl is een lekker potje koken wellicht niet altijd evident?

Ik vind gezonde voeding heel belangrijk. Ik probeer altijd vers te koken en ik ga altijd naar de biowinkel. Ik heb het geluk dat er eentje vlakbij mijn werk is, dus ik spring er heel geregeld binnen.

Dat ik voor biologische voeding kies, heb ik ook meegekregen van thuis. Mijn vader was ervan overtuigd dat je met eten en kruiden ziektes kon voorkomen en zelfs oplossen. Ikzelf studeerde voor apotheker en ik weet dat het soms heel gemakkelijk is om pilletjes te nemen om je probleem van de baan te helpen. Toch denk ik dat medicatie in principe een laatste keuze moet zijn. Alles start met gezond eten. Gezondheid is trouwens het belangrijkste in het leven.

Jouw levensmotto en doel is ‘meewerken aan de schoonheid van de mens, zowel innerlijk als uiterlijk’. Hoe doe je dat concreet voor jezelf?

Met innerlijke schoonheid bedoel ik gezond leven. Je moet je eigen grenzen kennen, weten wat goed voor je is, het beste van jezelf geven. Angeline, onze huidige Miss, is zo iemand. Ze is erg behulpzaam en ze heeft een warme persoonlijkheid. Samen gingen we naar Cambodja waar we een school bouwden en je zag dat het haar raakte. Ik denk dat ze heel ver kan geraken in de verkiezingen van miss World en miss Universe.

Wat is jouw beauty- en voedingsadvies voor Angeline en de kandidaat-missen?

Mijn advies voor de meisjes is om gezond te eten. Het is niet altijd gemakkelijk, want ze hebben een onregelmatig dagschema en dan is het gemakkelijk om te snacken. Fotoshoots vinden soms bij mij in de buurt plaats en dan gebeurt het wel eens dat de missen blijven slapen. ’s Ochtends maak ik voor hen dan een heerlijk bord havermoutpap met noten. Dan hebben ze goed gegeten voor ze aan een fotoshoot beginnen. Dat is belangrijk.

Ik zeg altijd dat te veel snoepen en cola drinken niet goed is. Het is belangrijk te kiezen voor water en voor gezonde voedzame lekkernijen zoals een lekkere salade. Angeline doet dat al. Zij daagt vaak op voor een shoot met een stuk fruit of een yoghurtje in de hand.

Ben jij ook op zoek naar gezonde ontbijttips of lekkere slaatjes? Check dan zeker onze recepten.

Ga je een van onze recepten klaarmaken of heb je nog tips? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Ook smakelijke foto’s zijn méér dan welkom!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.