Visgratin met Oud Brugge of Brugge Prestige kaas

Voorgerecht
Gratin
6

Voor de saus

  • 75 g bloem
  • 75 g boter
  • ¾ l visbouillon
  • 250 g gemalen Oud Brugge kaas (10 maanden gerijpt) of Brugge Prestige (18 maanden gerijpt – slechts in het najaar verkrijgbaar)
  • een mespuntje peper, zout en muskaatnoot

Voor de vis

  • +/- 200 g St. Jacobsnoten (zonder kuit)
  • +/- 200 g zalmfilet
  • +/- 200 g champignons
  • +/- 200 g tijgergarnalen

De roux maken met bloem en boter, daarna de visbouillon toevoegen en ¾ van de gemalen Oud Brugge of de Brugge Prestige kaas.
Even bijkruiden.

De zalmfilet in stukken snijden en samen met de tijgergarnalen, de St. Jacobsnoten en de champignons verdelen over de ovenschaaltjes.
De saus over de vis gieten en +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen.

De rest van de gemalen kaas over de schaaltjes verdelen en nog even onder de grill plaatsen tot je een mooie bruine kleur bekomt.


 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.