Gebakken eitje met roomkaas, kale en tijm

Varia
Picknick
Pasen
Ontbijt
Koken met kinderen
K-EI-lekker
4
30
  • 4 grote eieren of 8 kleine
  • 4 el zachte roomkaas
  • 50 g kale (jonge boerenkool)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el maïsolie
  • 1 kl gehakte kervel
  • peper en zout
  • getoast stokbrood
  • verse tijm, om af te werken

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de eieren met de roomkaas, de gesnipperde knoflook, kervel en tijm. Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer de kale in gezouten water gedurende 1 minuut.  Spoel met koud water en laat goed uitlekken.

Wrijf de bokaaltjes in met de olie en leg de kale op de bodem. Vul met het eimengsel. Zet de bokaaltjes in een grote schotel gevuld met warm water, zorg er voor dat het water tot de helft van de bokaaltjes komt. Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Toast stokbrood in de laatste minuten voor het einde van de bereidingstijd.   Haal de bokaaltjes uit het warm waterbad en strooi er nog wat tijm over. Serveer met het stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.