Elke Meesterlyck-ham voldoet aan de strengste vereisten

Meesterlyck-ham

Om het Meesterlyck-keurmerk te mogen dragen zijn alle fabrikanten gebonden aan voorwaarden die streng worden gecontroleerd. Zo dient het varkensvlees aan zéér strikte chemische normen te voldoen. Deze normen zijn in veel gevallen zelfs heel wat strenger dan de Europese wetgeving. Onze pure ham onderscheidt zich dan ook van de meeste andere hammen door een absoluut minimum aan additieven.

Zo vind je in elke Meesterlyck-kookham:

  • maximaal 2% zout (of 2 g zout per 100 g)
  • suikers (totaal opgeloste suikers): maximaal 1%
  • geen toegevoegde fosfaten
  • geen toegevoegde smaakversterkers
  • geen vleesvreemde toegevoegde eiwitten

Voor Meesterlyck-gedroogde ham gelden:

Strenge controles op de authenticiteit van het product en productieproces:

  • uitsluitend Belgische verse hammen die aan strikte kwaliteitseisen voldoen komen in aanmerking
  • het zouten van de verse ham gebeurt via een authentiek proces van droogzouten (injectie of pekelbaden zijn niet toegestaan)
  • rijping op been gedurende minimaal 7 maanden voor een rijk aroma

voor de samenstelling geldt:

  • uitsluitend op basis van vlees, zout, nitraat en kruiden
  • andere toevoegingen zijn niet toegestaan: dus geen smaakversterkers, kleurstoffen, rookaroma’s of andere additieven

Meesterlyck-ham, gecontroleerd tot op je boterham

Om jou de pure smaak en kwaliteit te kunnen garanderen wordt Meesterlyck-ham op een transparante, objectieve manier gecontroleerd. Dit via onaangekondigde controles die zowel bij de fabrikanten als op distributieniveau door verschillende onafhankelijke laboratoria worden uitgevoerd. Naast strenge controles van het product en het productieproces worden er ook strenge controles uitgevoerd op de oorsprongsgarantie (uitsluitend Belgische hammen). Fabrikanten die niet (of niet langer) aan alle normen voldoen, kunnen het recht verliezen om hun kookhammen onder het Meesterlyck-keurmerk op de markt te brengen.

Hoe de pure smaak en kwaliteit van Meesterlyck-ham na aankoop optimaal behouden?

  • Gebruik een koelbox of koeltas als je inkopen doet, zeker op warme en zonnige dagen.
  • Bewaar je Meesterlyck-ham goed verpakt op de koudste plaats in je koelkast.
  • Wanneer je in de supermarkt voorverpakte Meesterlyck-ham koopt, houd je dan aan de houdbaarheidsdatum op het etiket. De houdbaarheidsdatum op het etiket geeft aan hoe lang een product houdbaar is en dus veilig kan worden gebruikt. ‘Ten minste houdbaar tot’ betekent dat je het product ook na de vermelde datum nog kunt gebruiken; ‘te gebruiken tot’ betekent dat je het product na de vermelde datum best niet meer gebruikt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.