Meesterlyck-ham

Elke Meesterlyck-ham voldoet aan de strengste kwaliteitsvereisten

Om het Meesterlyck-keurmerk te mogen dragen zijn alle fabrikanten gebonden aan voorwaarden die streng worden gecontroleerd. Zo dient het eindproduct aan zéér strikte chemische normen te voldoen. Deze normen zijn in veel gevallen zelfs heel wat strenger dan de Europese wetgeving. Onze pure ham onderscheidt zich dan ook van de meeste andere hammen door een absoluut minimum aan additieven en bijgevolg een maximaal gehalte aan vlees.

Meesterlyck-kookham

De troeven van Meesterlyck samengevat

  • Gegarandeerd 100% Belgisch varkensvlees van bij de boer tot op je boterham
  • Om in aanmerking te komen dienen de Belgische verse hammen aan strikte kwaliteitseisen te voldoen
  • Gegarandeerde kwaliteit door strenge controles
  • Voor en door meesters vervaardigd volgens traditie

Meesterlyck-kookham:

  • Het beste stukje vlees van het varken: geen toevoeging van zetmeel, minderwaardige eiwitten of fosfaten
  • Puur en eerlijk: geen smaakversterkers of kleurstoffen
  • Enkel wat nodig is: minimale toevoeging van zout (max. 2%) en suiker (max. 0,75%)

Meesterlyck-gedroogde ham:

  • Een puur product: varkensvlees van bij ons, zoutmengeling en tijd om te rijpen. Pekelbaden of injecties zijn niet toegestaan.
  • Een rijk aroma: een volle smaak dankzij de rijping op been gedurende minstens 7 maanden.

Meer weten? Neem zeker een kijkje op de site van het kwaliteitslabel Meesterlyck.

Meesterlyck-ham, gecontroleerd tot op je boterham

Om jou de pure smaak en kwaliteit te kunnen garanderen wordt Meesterlyck-ham op een transparante, objectieve manier gecontroleerd. Dit via onaangekondigde controles die zowel bij de fabrikanten als op verkooppuntniveau door verschillende onafhankelijke laboratoria worden uitgevoerd. Naast strenge controles van het product en het productieproces worden er ook strenge controles uitgevoerd op de oorsprongsgarantie (uitsluitend Belgische hammen). Fabrikanten die niet (of niet langer) aan alle normen voldoen, kunnen het recht verliezen om hun kookhammen onder het Meesterlyck-keurmerk op de markt te brengen.

Hoe de pure smaak en kwaliteit van Meesterlyck-ham na aankoop optimaal behouden?

  • Gebruik een koelbox of koeltas als je inkopen doet, zeker op warme en zonnige dagen.
  • Bewaar je Meesterlyck-ham goed verpakt op de koudste plaats in je koelkast.
  • Wanneer je in de supermarkt voorverpakte Meesterlyck-ham koopt, houd je dan aan de houdbaarheidsdatum op het etiket. De houdbaarheidsdatum op het etiket geeft aan hoe lang een product houdbaar is en dus veilig kan worden gebruikt. ‘Ten minste houdbaar tot’ betekent dat je het product ook na de vermelde datum nog kunt gebruiken; ‘te gebruiken tot’ betekent dat je het product na de vermelde datum best niet meer gebruikt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.