Zuid-Afrikaanse melktaart

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 55

Melktert, zoals ze het in Zuid-Afrika noemen, is een zoete en romige taart waarin melk en kaneel de smaakmakers zijn. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 3 el boter
  • 3 eigelen
  • 1 l melk
  • 3 eiwitten
  • 200 g witte suiker
  • 200 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kl kaneelpoeder
  • ¼ kl zout

Extra

  • boter
  • bloem

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Vet een taartvorm in met de extra boter en bestuif met de extra bloem.

Smelt de boter. Neem een grote kom en meng er de boter, suiker en vanillesuiker in, mix tot een gladde massa.

Doe de eigelen erbij en klop op tot een lichte massa. Giet de melk erbij en meng goed tot een gladde massa.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout erbij en meng goed.

Neem een aparte kom en klop er het eiwit in stijf. Schep dit voorzichtig onder het deeg.

Giet het deeg voorzichtig in de taartvorm en bestrooi met het kaneelpoeder.

Bak de taart zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Verlaag de temperatuur tot 165°C en bak nogmaals 25 à 30 minuten.

Prik even in het midden van de taart om te kijken of ze gaar is.

Serveer warm of koud.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.