Zoete aardappelkroketjes met varkenslapjes en pesto van rucola
Zoete aardappelkroketjes krijgen in dit recept het gezelschap van sappige varkenslapjes en een pittige rucolapesto. Een combinatie die tegelijk verrassend én vertrouwd smaakt. Extra lekker met flinterdunne rode-uiringetjes en wat extra rucola erbij.
Bereiding
Maak de rucolapesto
Hak de rucola grof. Doe samen met de oude kaas, knoflook, zonnebloempitten en olijfolie in een blender. Mix tot een gladde pesto. Voeg indien nodig extra olijfolie toe tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.
En verder
Bereid de zoete-aardappelkroketjes in de oven of airfryer, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen.
Verhit een beetje boter in een pan. Schroei de varkenslapjes kort dicht tot ze aan beide kanten lichtjes bruin zijn. Kruid met peper en zout.
Serveer de varkenslapjes met de rucolapesto, de zoete-aardappelkroketjes, extra sla en de rode-uiringetjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.