Zelfgemaakte mayonaise

Saus
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Want alles wat je zelf maakt is toch veel lekkerder? 

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 1 el natuurazijn
  • 1 el mosterd
  • 4 dl arachideolie of slaolie
  • 1 el lauw water
  • ev citroensap

Is de mayonaise te dik? Voeg dan nog wat extra citroensap of water toe.

Recept

Meng met een garde de eierdooiers met mosterd, azijn en water.

Klop met een garde de olie, voeg deze in een straaltje toe en klop ondertussen met de garde. Je kan dit ook met een soepmixer doen. Na enkele seconden is je mayonais gebonden.

Voeg wat citroensap toe naar eigen smaak en kruid af met peper en zout.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.