Start to cook

Zeeduivelspiesjes met tomatencoulis

  • 600 g zeeduivelfilet, blokjes
  • 200 g chorizo-worst
  • 4 tomaten, gepeld en in blokjes, zonder de zaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 zongedroogde tomaatjes, in kleine blokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • ½ melkbrood, niet gesneden
  • 4 gegaarde aardappelen, in de schil
  • kruidenboter

Fruit de gesnipperde ui met de gedroogde oregano in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe. Blus met de groentebouillon en laat alles 5 minuten pruttelen.

Snij de vis in blokjes van 2cm. Verwijder de korsten van het brood en snij eveneens in blokjes met dezelfde grootte. Snij de chorizo in plakjes van 1 cm.

Steek afwisselend een stukje vis, een broodblokje en chorizoplakje op satéprikkers.

Wrijf de saté’s in met olijfolie en gril ze op de BBQ.

Serveer de zeeduivelspiesjes met de tomatencoulis. Lekker met aardappel in de schil en kruidenboter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.