Zeeduivel met tomaat, aubergine en garnaal

Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(120) 30

Canneloni van zeeduivel en garnaal. Dresseer met een sausje van aubergine en tomaat. Versier met kaassnippers als finishing touch. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 zeeduivelfilet van 1 kg
  • 100 g gekonfijte tomaat
  • 100 ml goeie olijfolie
  • grof zeezout
  • 6 voorgekookte pastavellen
  • 6 gepofte aubergines
  • 4 lente-uien in ringen gesneden
  • 100 g gekonfijte tomaat
  • 100 ml goeie olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 100 g boter
  • 2 kg pellen van garnaal of langoustines
  • 2 l water
  • 2 l garnaal- of langoustinebisque
  • 1 knolselder, grof gesneden
  • 200 g uien, grof gesneden
  • 1 bol look, schoongemaakt en grof gesneden
  • 3 botten peterselie, grof gesneden
  • 200 g handgepelde garnalen
  • 50 g belegen kaas, in snippers

Recept

Voor de zeeduivel:

Beleg de zeeduivelfilet met de gekonfijte tomaat. Plaats in een vuurvaste schaal, overgiet met de olijfolie en kruid met grof zout. Laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 150°C.

Voor de canneloni:

Plaats de hele aubergines gedurende 2 uur in de oven op 160°C. Bak de pastavellen aan 1 kant in de boter tot ze beginnen te bruinen. Snijd de gepofte aubergines open en doe het vruchtvlees in een kom. Meng de lente-ui, gekonfijte tomaat, olijfolie en citroensap eronder. Beleg hiermee de gebakken pasta, rol op en plaats 10 minuten in de oven op 160°C.

Voor de bisque van garnaal of langoustines:

Bak de pellen droog in een hoge pot, giet daarna het water erbij en laat 1 uur sudderen. Zeef de bisque.

Voor de groene bisque:

Maak een soepje met de bisque, uien, knolselder en de look. Voeg de peterselie toe op het laatst en mix de soep. Zeef door een fijne zeef en breng eventueel op smaak met citroensap. Gebruik een deel voor dit recept en vries de resterende bisque in porties in.

Voor de afwerking:

Leg de canneloni in een compact diep bord. Snijd de zeeduivelfilet in porties. Schik de filets in een hoek tegen de canneloni aan en giet hiertussen groene bisque. Werk af met handgepelde garnalen en snippers belegen kaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.