Zeeduivel met een ratatouille van aubergine, courgette en paprika

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 15

Zeeduivel smaakt altijd maar deze ratatouille van aubergine, courgette en paprika is op zijn lekkerst tijdens de zomer, met groenten van eigen bodem.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl tomatensaus
  • 1 kruidentuiltje met tijm, laurier en peterselie
  • 800 g zeeduivel
  • 50 g bloem
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Verwijder het vel en graten van de zeeduivel en wentel in de bloem.

Verhit een bakpan met een lepel olijfolie en bak de filets kort aan, ze garen later in de oven verder. Kruid met wat peper.

Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Schil de paprika met een dunschiller en snijd ook in blokjes.

Snipper de ui fijn en pers de knoflook.

Verhit de rest van de olijfolie en stoof de ui aan. Voeg de knoflook, aubergine, courgette en paprika toe en laat meestoven.

Voeg de tomatensaus toe aan de groenten, samen met het kruidentuiltje en laat even koken.

Leg de zeeduivel in een ovenschotel en overgiet met de rijkelijke tomatensaus. Kruid met zout en peper.

Zet gedurende 15 minuten in een oven van 180°C.

Werk af met verse basilicumblaadjes en serveer met brood of pasta.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.