Zeeduivel met puree van erwten en kervel en een mosterdsausje

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Puree met vis, daar kan haast niemand aan weerstaan. Maak deze gouden combinatie nog lekkerder met gebakken zeeduivel, een puree met erwtjes en een mosterdsausje.  

Ingrediënten

  • 200 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie
  • peper en zout 
  • 600 g zeeduivel
  • bloem
  • boter

Voor de puree

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 200 g erwtjes (diepvries)
  • 2 el zure room
  • flinke handvol kervel
  • nootmuskaat

Voor het mosterdsausje

  • 1 sjalot
  • 300 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • 2 el graanmosterd

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal en pers er de look boven uit. Leg er de takjes tijm bij.

Druppel wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Hussel alles door elkaar en plaats 12 minuten in de oven.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Snipper een sjalotje fijn en fruit in wat boter. Voeg daarna de erwtjes toe en roerbak enkele minuten en laat op een zacht vuur gaar worden.

Pureer de aardappelen en meng met de zure room, grof gehakte kervel, nootmuskaat en de gestoofde erwtjes. Breng op smaak met peper en zout.

Kruid de zeeduivel met peper en zout en wentel door de bloem. Bak de filets in een klontje boter en weinig olijfolie. Bak goudbruin en gaar in ongeveer 6 minuten.

Snipper het andere sjalotje fijn en stoof glazig in boter.

Blus met de visbouillon en laat tot de helft inkoken.

Roer er de room en de mosterd door, kruid met peper en zout en laat nog even verder inkoken.

Verdeel de puree over de borden. Leg er telkens een visfilet op. Leg er de kerstomaatjes bij en giet er wat van de mosterdsaus over.

Werk af met extra grof gehakte kervel.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.