Yoghurtmuffins met blauwe bessen

Dessert
Picknick
Koken met kinderen
40

Voor 12 grote muffins

  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 kl bakpoeder
  • ½ kl zout
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el citroensap
  • 125 g kristalsuiker
  • 100 ml olie
  • 2,5 dl yoghurt
  • 100 g blauwe bessen
  • 50 g boter, in blokjes
  • 2 el bloem
  • 2 el suiker
  • opgeklopt slagroom of zure room
     

Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 vierkantjes uit bakpapier die iets groter zijn dan de muffinvormen. Duw ze in de vormen.
 

Meng de bloem met de kristalsuiker, bakpoeder, zout en eieren. Voeg al roerend de yoghurt, olie, citroenrasp en -sap toe en meng tot een gladde massa. Doe er dan de bosbessen bij en roer voorzichtig om.


De kruimelige toppinglaag maak je door de koude blokjes boter te mengen met de bloem en de suiker tot ze een gelijkmatig korrelig geheel vormen.


Vul de muffinvormen met het beslag tot ze bijna helemaal gevuld zijn. Strooi er wat van de kruimelige topping over, bak eerst 3 minuten op 210°C. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C en bak nog 20 minuten verder.

Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen. Lekker met opgeklopte slagroom of zure room.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.