Yoghurtmuffins met blauwe bessen

Dessert
Type
Preparation time
Bereidingstijd

40

Heerlijke muffins die zacht van smaak zijn door het yoghurtbeslag. Gemaakt van blauwe bessen en bestrooit met zelfgemaakte crumble. 

Ingrediënten

Voor 12 grote muffins

  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 kl bakpoeder
  • ½ kl zout
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el citroensap
  • 125 g kristalsuiker
  • 100 ml olie
  • 2,5 dl yoghurt
  • 100 g blauwe bessen
  • 50 g boter, in blokjes
  • 2 el bloem
  • 2 el suiker
  • opgeklopt slagroom of zure room
     

Recept

Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 vierkantjes uit bakpapier die iets groter zijn dan de muffinvormen. Duw ze in de vormen.

Meng de bloem met de kristalsuiker, bakpoeder, zout en eieren. Voeg al roerend de yoghurt, olie, citroenrasp en -sap toe en meng tot een gladde massa. Doe er dan de bosbessen bij en roer voorzichtig om.

De kruimelige toppinglaag maak je door de koude blokjes boter te mengen met de bloem en de suiker tot ze een gelijkmatig korrelig geheel vormen.

Vul de muffinvormen met het beslag tot ze bijna helemaal gevuld zijn. Strooi er wat van de kruimelige topping over, bak eerst 3 minuten op 210°C. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C en bak nog 20 minuten verder.

Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen. Lekker met opgeklopte slagroom of zure room.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.