Wrap met lichte kip-curry

2
  • 1 middelgrote braadkip (ongeveer 1,2 kg)
  • 2 tortillawraps
  • een half pakje veldsla
  • 100 g verse kaas (bv. Philadelphia)
  • 2 el mild kerriepoeder
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 jonagold appel
  • 1 klein stukje verse ananas
  • verse koriander
  • peper en zout
     
Niets lekkerder dan een kip die op het karkas is gebraden. De borstfilets gaan de dag zelf achter de kiezen en in een handomdraai maak je de dag nadien een lekkere wrap met de billen en vleugeltjes.

Haal het vlees van de billen, de vleugels en de karkassen van de bij voorkeur nog lauwe kip. Trek het met de hand in kleinere stukjes. Dat ziet er veel natuurlijker uit dan met het mes gesneden.

Meng het kerriepoeder door de kaas en breng op smaak met honing, peper en zout. Doe er het kippenvlees en de fijngesneden appel en ananas bij. Werk af met geplukte koriander.

Verdeel de veldsla en de kip-curry over de tortillawraps en rol strak op.

Recept: Christer Elfving - Lekker Bewust

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.