Wortelcake met pecannoten

Partner

Claudia Allemeersch

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Dit recept gebruikt pecannoten voor een lekkere bite in je wortelcake maar voeg gerust jouw favoriete noten toe.

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g boter
  • 250 g wortelen
  • 60 g noten, hier peccanoten maar mag naar eigen keuze
  • ½ kl kaneelpoeder
  • boter en bloem voor de cakevorm

Recept

Rasp de wortelen en cutter ze fijn in een blender.

Klop de eieren los in een bolkom, voeg er de suiker aan toe en klop goed verder op. Zeef de bloem en voeg toe aan de eieren. Smelt de boter en voeg toe.

Roer de wortelmassa onder het deeg. Hak de noten in kleinere stukjes en voeg toe.

Strooi het kaneelpoeder over het deeg.

Smeer de cakevorm in met een beetje boter en bebloem. Schud de overtollige bloem af.

Vul de vorm met het deeg en plaats in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 50 minuten.

Laat afkoelen en ontvorm. Snijd in schijfjes of in blokjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.