Wortelcake met pecannoten

Claudia Allemeersch
4
60
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g boter
  • 250 g wortelen
  • 60 g noten, hier peccanoten maar mag naar eigen keuze
  • ½ kl kaneelpoeder
  • boter en bloem voor de cakevorm

Rasp de wortelen en cutter deze fijn in een blender.

Klop de eieren los in een bolkom, voeg er de suiker aan toe en klop goed verder op. Zeef de bloem en voeg toe aan de eieren. Smelt de boter en voeg toe.

Roer de wortelmassa onder het deeg. Hak de noten in kleinere stukjes en voeg toe.

Strooi het kaneelpoeder over het deeg.

Smeer de cakevorm in met een beetje boter en bebloem. Schud de overtollige bloem af.

Vul de vorm met het deeg en plaats in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 50 minuten.

Laat afkoelen en ontvorm. Verdeel in schijfjes of in blokjes zoals op de foto.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.