Worstenbroodjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een klassieker die op elk feest in de smaak valt! 

Ingrediënten

  • 250 g gehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • boter
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 3 el worcestersaus
  • paprikapoeder
  • tijm
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • 100 g paneermeel
  • bladerdeeg

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Pel de ui en snijd in kleine stukjes.
Pel en pers het teentje look.

Neem een mengkom en doe er het gehakt in. Maak een kuiltje in het gehakt en doe er de twee eieren, ui en look bij.

Voeg ook de worcestersaus en mosterd toe. Kruid met peper en zout, een snuifje paprikapoeder en wat tijm. Meng alles goed door te kneden.

Voeg paneermeel toe tot het mengsel één mooi geheel is.

Rol het bladerdeeg uit en snijd er kleine rechthoekjes uit.

Draai worstjes van het gehaktmengsel en leg ze in de bladerdeegrechthoekjes.

Klop het eigeel met wat water los met een vork. Rol het bladerdeeg en lijm het dicht met het eigeel. Gebruik daarvoor een keukenborsteltje.

Leg de worstenbroodjes op bakpapier in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven van 180°C.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.