Worstenbroodjes

Broodje kaas
4
45
  • 500 g gehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • boter
  • 2 eieren
  • 1 ei waarvan enkel het eigeel gebruiken
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • paprikapoeder
  • tijm
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout
  • 100 g paneermeel
  • bladerdeeg
Voor een nog pittigere smaak, doe er enkele druppeltjes tabasco bij.

Pel de ui en snij het in kleine stukjes.
Pel en pers het teentje look.

Neem een mengkom en doe er het gehakt in. Maak een kuiltje in het gehakt en doe er de twee eieren, de ui en de look bij.
Voeg ook de worcestersaus en de mosterd toe. Kruid met peper en zout, een snuifje paprikapoeder en een beetje tijm. Meng alles goed door te kneden.
Voeg paneermeel toe tot het mengsel één mooi geheel is.

Rol het bladerdeeg uit en snij er kleine rechthoekjes uit.
Draai worstjes van het gehaktmengsel en leg ze in de bladerdeegrechthoekjes.
Doe het eigeel van het resterende ei op een schoteltje. Rol het bladerdeeg en lijm het dicht met het eigeel. Gebruik daarvoor een keukenborsteltje.

Leg de worstenbroodjes op bakpapier in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.