Krans van worstenbroodjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

40

Deze krans van worstenbroodjes is ideaal om te delen met vrienden of familie. Het lijkt moeilijk maar met ons recept wordt worstenbroodjes maken een eitje!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 kl garam massala
  • 2 à 3 vellen bladerdeeg
  • 1 eidooier

Voor de frisse dip

  • 1 kl harissa
  • 1 dl yoghurt
  • Zeste en sap van 1 limoen
  • Peper
  • Zout

Recept

Pel en snipper de sjalot fijn.

Meng het gehakt met de sjalot, het ei, paneermeel, garam masala en kruid met peper en zout. Rol ongeveer 20 balletjes van het gehakt en rol deze daarna verder tot kleine worstjes.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd elk plakje bladerdeeg in repen van ongeveer 4 cm op 8 cm. Leg er een worstje op en rol op tot je het éénmaal volledig ingewikkeld heb.

Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Plaats in het midden een vuurvast kommetje (diameter 7 cm) en leg alle worstenbroodjes in een cirkel rond het kommetje. Werk in 2 rijen.

Roer de eierdooier los en bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei.

Bak de krans gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen het sausje.

Lepel de harissa bij de yoghurt en voeg het limoensap en zeste toe. Breng op smaak met peper en zout.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.