Wok van scampi's met noedels, erwtjes, worteltjes en kruiden

4
15
  • 800 g erwtjes en worteltjes uit blik
  • 400 g rauwe scampi’s
  • 200 g noedels (niet gekookt)
  • enkele takjes verse koriander
  • 15 takjes bieslook
  • 2 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper


 

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel met koud water en laat uitlekken.
Pel de scampi’s.
Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken.

Pel en snipper de ui.
Hak de koriander en de bieslook fijn.
Rasp de gember en plet de knoflook.
Meng het citroensap met de sojasaus en kruid met peper.

Bak de scampi’s enkele minuten in de wok op een hoog vuur.
Haal de scampi’s uit de wok en fruit de ui, de knoflook en de gember.
Meng er de uitgelekte noedels onder en voeg de erwtjes, de worteltjes en het mengsel op basis van sojasaus toe.
Laat nog 2 à 3 minuten roerbakken.

Voeg de scampi’s, de koriander en de bieslook toe.
Meng alles goed door elkaar.
Dien onmiddellijk op.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.