Wok van scampi's met noedels, erwtjes, worteltjes en kruiden

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Dat wortelen en erwten perfect bij elkaar passen, dat wisten we allemaal wel. Maar wist jij ook dat deze groenten lekker zijn in combinatie met scampi? Nee? Dan moet je deze wok van scampi's zeker eens proberen.

Ingrediënten

  • 800 g erwtjes en worteltjes uit blik
  • 400 g rauwe scampi’s
  • 200 g noedels (niet gekookt)
  • enkele takjes verse koriander
  • 15 takjes bieslook
  • 2 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper


 

Recept

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Spoel met koud water en laat uitlekken.

Pel de scampi’s.
Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken

Pel en snipper de ui.
Hak de koriander en de bieslook fijn.
Rasp de gember en plet de knoflook.
Meng het citroensap met de sojasaus en kruid met peper.

Bak de scampi’s enkele minuten in de wok op een hoog vuur.

Haal de scampi’s uit de wok en fruit de ui, de knoflook en de gember.

Meng er de uitgelekte noedels onder en voeg de erwtjes, de worteltjes en het mengsel op basis van sojasaus toe.

Laat nog 2 à 3 minuten roerbakken.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.