Quiche met pladijs, kruiden en erwtjes

  • 400 g pladijs, filet, opgerold
  • 200 g erwtjes
  • 20 muntblaadjes
  • ½ bosje bieslook
  • 3 takjes dille
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 1 snufje anijspoeder
  • peper en zout
  • 1 koffielepel pastis

voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 150 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 ei
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el water
  • boter en bloem voor de vorm

Blancheer de erwtjes gedurende 3 minuten in gezouten water of stoom ze gaar.

Maak het deeg:

Doe 250 g bloem in een keukenrobot met de in vlokjes verdeelde boter, de blaadjes van de tijmtakjes, een snufje zout en peper en mix tot een korrelig deeg. Voeg er het ei, de balsamicoazijn, het water en de rest van de boter bij. Mix tot het deeg een bol vormt. Plaats het deeg even koel weg.

Voor de vulling:

Meng de eieren met de room, voeg er peper en zout, het anijspoeder, de pastis en de gehakte kruiden bij.

Rol het deeg uit. Boter een hoge quichevorm in en bestuif met bloem. Doe het uitgerolde deeg in de vorm. Leg er bakpapier in, leg hierop gedroogde bonen of bakknikkers en “blind”bak het zanddeeg gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Verwijder de bonen en het bakpapier.

Vul de taartbodem met de opgerolde visfilet en het eiermengsel en doe er de erwtjes bovenop. Plaats opnieuw in de oven en bak nog 30 minuten verder.


Serveer met een jonge sla met verse kruiden en kruidenvinaigrette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.