Witte saus

1
5

Witte saus is de basis van heel wat lekkere sauzen en gerechten. Gelukkig is bechamelsaus maken a piece of cake met onze tips. 

  • bloem
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Maak een roux van de boter en de bloem. Dit doe je door de boter in een steelpannetje te smelten. 

Doe de bloem bij de boter en roer met de garde.

Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes ruikt.

Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. 

Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Wanneer je er nog gemalen kaas aan toevoegt, krijg je een heerlijke kaassaus die je kan gebruiken voor bijvoorbeeld witloofrolletjes.
Ook hespenblokjes kan je toevoegen zodat je een ham-kaassaus verkrijgt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.