Witte saus

1
  • bloem
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Maak een roux van de boter en de bloem: smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.

Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Wanneer je er nog gemalen kaas aan toevoegt, krijg je een heerlijke kaassaus die je kan gebruiken voor bijvoorbeeld witloofrolletjes.
Ook hespenblokjes kan je toevoegen zodat je een ham-kaassaus verkrijgt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.