Witte saus
Witte saus, melksaus of bechamelsaus... hoe je het ook noemt, deze saus is de basis van heel wat lekkere sauzen en gerechten. Gelukkig is bechamelsaus maken a piece of cake met onze tips.
Bereiding
Maak een roux van de boter en de bloem. Dit doe je door de boter in een steelpannetje te smelten.
Doe de bloem bij de boter en roer met de garde.
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes ruikt.
Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad.
Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Laat de witte saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Wanneer je er nog gemalen kaas aan toevoegt, krijg je een heerlijke kaassaus die je kan gebruiken voor bijvoorbeeld witloofrolletjes. Ook hespenblokjes kan je toevoegen zodat je een ham-kaassaus verkrijgt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.