Witte kool in witte saus met varkenskotelet

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Witte kool in witte saus is een van de populairste manieren om kool te eten. Terecht, want het is superlekker, zeker in combinatie met een mals stukje varkenskotelet. 

Ingrediënten

Recept

Snijd de kool en de ui fijn.

Zet een pan op het vuur met boter. Voeg een beetje tijm toe.

Stoof hierin de witte kool en ui. Voeg de bouillon toe en laat de kool en ui garen onder een gesloten deksel en op een zacht vuur.
Kruid met peper en zout.

Maak een roux van de boter en de bloem. Dit doe je door de boter in een steelpannetje te smelten. 

Doe de bloem bij de boter en roer met de garde. Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes ruikt.

Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. 

Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Laat de witte saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Meng de witte saus onder de gestoofde kool en ui.

Bak de varkenskoteletten in een bakpan met wat boter.

Serveer de kotelet met de witte kool en aardappelpuree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.