Wijtingsoep

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

80

Soep van wijtingfilet op smaak gebracht met droge witte wijn. Serveer met gebakken broodkorstjes. 

Ingrediënten

Recept

Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.  Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.

Snijd de aardappel in stukjes.  Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een liter water en breng aan de kook.  Laat 15 minuten hard koken.

Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep. Laat nog 10 minuten zacht koken. Verwijder tijm en laurier.

Mix de soep.

Zeef, voeg de witte wijn toe en laat opnieuw aan de kook komen.

Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.