Vissoep met wijting, tomaten en venkel

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Vissoep van wijtingfilet met witte wijn en een vleugje saffraan. Vervolledigt met courgettes, venkelknol en tomaten. 

Ingrediënten

  • 400 g wijtingfilet
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 kleine courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 l visbouillon
  • takje tijm
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 1 pakje saffraan
  • peper
  • zout

Pladijsfilet of schelvis zijn lekkere alternatieven voor wijting.

Recept

Schil de aardappelen en snijd ze net als de venkel en courgettes in blokjes.

Snijd de knoflook fijn en fruit die samen met de in blokjes gesneden groenten in olijfolie.

Overgiet met de visbouillon. Voeg tijm, venkelzaadjes en laurierblaadjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.

Voeg nu de blokjes tomaat, de witte wijn en de saffraan toe. Laat nog 5 minuten verder koken.

Voeg nu de vis toe en haal na 3 minuten van het vuur.

Breng op smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.