Vissoep met wijting, tomaten en venkel

4
  • 400 g wijtingfilet
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 kleine courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 l visbouillon
  • takje tijm
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 1 pakje saffraan
  • peper
  • zout
Pladijsfilet of schelvis zijn lekkere alternatieven voor wijting.

Schil de aardappelen en snijd ze net als de venkel en courgettes in blokjes. Snijd de knoflook fijn en fruit die samen met de in blokjes gesneden groenten in olijfolie. Overgiet met de visbouillon. Voeg tijm, venkelzaadjes en laurierblaadjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.

Voeg nu de blokjes tomaat, de witte wijn en de saffraan toe. Laat nog 5 minuten verder koken.

Voeg nu de vis toe en haal na 3 minuten van het vuur.

Breng op smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.