Viskoekjes van kabeljauw en aardappelen

4
35

Fish cakes zijn een populair Brits gerecht dat je snel en makkelijk zelf kan maken. Wij noemen het viskoekjes maar het eindresultaat is net zo lekker. 

  • 750 g bloemige aardappelen
  • 400 g kabeljauw
  • 350 g spinazie
  • 2 sjalotten
  • 3 el melk
  • 4 el bloem
  • 1 ei
  • 12 el panko of broodkruimels
  • verse dille
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze gedurende 20 minuten gaar in gezouten water.

Giet het water af en plet de aardappelen tot puree. Voeg wat melk toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Laat de puree even afkoelen.

Was de spinazie. Verhit een pan met olijfolie en bak de spinazie in 3 tot 4 minuten gaar. Knijp de spinazie even uit zodat het meeste vocht eruit is.

Versnipper de sjalotten.

Mix de rauwe vis fijn met behulp van een blender of keukenrobot.

Meng de sjalotten, vis, puree, spinazie, het ei en de panko goed door elkaar. Kruid af met peper, zout en dille.

Neem het mengsel en vorm met je handen viskoekjes. Haal de burgers nog even door de bloem voor je ze bakt. Verhit olijfolie in een pan en bak de viskoekjes totdat de vis gaar is.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.