Brandade op toast met groentescheuten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Brandade is een typische bereiding uit het gebied rond de Middellandse Zee. Het is een zachte puree van witte vis gegaard in melk. Heerlijk op een stukje toast of stokbrood!

Ingrediënten

  • 400 g zacht kokende aardappelen
  • 200 g witte vis (kabeljauw of dergelijke, kan ook overschot zijn)
  • olijfolie
  • 500 ml melk
  • een takje tijm
  • een blaadje laurier
  • nootmuskaat
  • een dikke boterham
  • een handvol groentescheuten
  • bieslook
  • peper en zout
  • 1 citroen

Recept

Zet een kookpot op het vuur. Voeg de melk toe samen met een snufje nootmuskaat, een takje tijm en een blaadje laurier. Breng aan de kook. 

Voeg de aardappelen toe aan de melk en kook gedurende ca. 15 min of tot de aardappelen gaar zijn.

Voeg na een tijdje de witte wis toe zodat alles gaar is op dezelfde moment. De vis heeft zo’n 5 minuten nodig.

Schep de aardappelen en vis in een kom en laat afkoelen. Plet grof met een vork en kruid af naar smaak met citroensap, peper en zout.

Versnipper wat van de bieslook en meng dit door de brandade.

Besprenkel het brood met wat olie en toast het in een pan of grill in de oven.

Beleg de toast met de brandade. Werk af met olijfolie en groentescheuten.

Smakelijk!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.